Архиєрейська Божественна Літургія в 8-му Неділю по П’ятидесятниці

30 липня, 2023 р. Б. у 8-му Неділю по Зісланні Святого Духа, в день молитовного поминання Отців шести вселенських соборів, Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Катедральному Соборі св. верх .апп. Петра і Павла у м. Чорткові.

Проповідуючи євангельське слово, Владика Дмитро сказав: «Господь Бог прийшов у цей світ, щоб навчати і своїми ділами укріпити віру людей. Християнство – це Ісус Христос, який об’єднує всіх, хто отримав Тайну Хрещення, метою якої є увійти в вічне життя». 

Далі Владика пригадав ключові моменти запровадження християнства в Україні, постаті видатних державних мужів, які будували законодавчу систему в державі на принципах християнської моралі та євангельських істинах. «Ми все здолаємо, але тільки разом з Богом. Він веде нас від самого початку нашої історії і поведе далі, бо ми його вибраний народ. Господь перемінив життя князя Володимира і через нього привів весь народ до справжнього життя з Богом», – завершує проповідь Владика.

Під час Божественної Літургії лунали щирі молитви за мир і спокій в державі, Божу милість для війська і влади, а після завершення Літургії багатоголосий спів духовного гімну «Боже великий, єдиний» підніс усіх присутніх до вершин духовного пізнання.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

 

Архиєрейська Божественна Літургія в 8-му Неділю по П’ятидесятниці https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2023/03082301/005.jpg#joomlaImage://local-images/2023/03082301/005.jpg?width=1024&height=768 Super User