Зустріч монашества Бучацької єпархії відбулася в єпархіальному приміщенні 16 лютого.Вона була присвячена Дню Богопосвячених осіб. Архиєрейську Святу Літургію відслужив Владика Дмитро(Григорак) у співслужінні з отцями-василіянами, які прибули на свято із трьох спільнот. Також у зустрічі взяли участь сестри-монахині: мироносиці ,служебниці  НДМ та Пресвятої Родини.

В післяобідню пору владика мав конференцію для монашества на тему:» Пресвята Трійця, як взір спільнотового життя». На ній  були заторкнуті важливі питання щоденності монашого служіння. Зокрема владика Дмитро заохотив до наслідування Ісуса Христа, який для нас всіх є ідеалом: «Христос себе мовчки пропонує. Його спосіб життя – жити не для себе, а для інших. Він єдиний, в кого черпаєм сили, в Ньому, а не в людях. Ми є покликані не відбирати ту радість Господню, а ділитися нею з іншими: зрілою, дорослою радістю, яку дає життя. Місія монашого життя, будучи на хресті,- іншим світити тією  радістю».

Пізніше відбулося представлення кожної спільноти, ділення і пропозиції щодо діяльності на теренах єпархії. Було запропоновано проводити такі зустрічі щотри місяці, але по черзі в кожній спільноті для кращого пізнання та розуміння конкретного виду діяльності чину чи згромадження, а також для спільної молитви та віднови.

На закінчення, гість із Кам’янця-Подільського Ярослав Геник подарував для тих, хто вже пішов за Христом, свої чудові авторські пісні про покликання, які заново відновлюють перший поклик та спонукають не збуденіти на  дорозі богопосвяченого життя.

Зустріч монашества Бучацької єпархії https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User