У центрі Улашківців, біля ялинки, в неділю 10 лютого, було людно. Тут можна було зустріти людей не тільки місцевих, але і з навколишніх сіл. Церковні хори із Улашківської церкви Собору Пресвятої Богородиці, із Заболотівської церкви Пресвятої Тройці, церкви Покрови села Сосулівка, аматорські колективи з Шульганівки «Перевесло», та Ягольницький «Любисток», гурт «Улашківчани», шкільні ансамблі з Улашківської та Милівецької школи та велике число людей. Всі вони приїхали на запрошення місцевої громади для проведення Різдвяної розколяди.

Хліб і сіль з рук господарів свята, із щирими різдвяними віншуваннями, даровано запрошеним, а запальні слова та мелодійний дзвін дзвіночка, в руках отця- пароха Ігоря-Івана Лесюка, запросили на сцену перших учасників свята. Протягом трьох годин звучали колядки, пісні, вірші та святкові поздоровлення. Для всіх було накрито столи із святвечірніми та святковими українськими стравами. Тут можна було покуштувати святвечірню кутю і пампушки, пісненького борщу з вушками, оселедця, канапок, велике різноманіття м’ясних страв, медівника, різних солодощів, випити узвару, чаю чи гарячої кави.

«Зверніть увагу,- каже місцевий отець, - скільки колективів, скільки виконаних колядок і не одна не прозвучала двічі. Це наше золото, миро і ладан, що віками наш боголюбивий народ складає при яслах новонародженого Христа. Це і великий дар від Бога, що нас гуртує в одну вифлеємську родину з Марією, Йосипом та Ісусом».

Бажання громади – ввести розколяду, як добру традицію парафії і обов’язкове свято кожного року.

РОЗКОЛЯДА В УЛАШКІВЦЯХ https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User