«Прощання з колядою» –так називалося свято, на яке був запрошений Владики Дмитро(Григорак) –єпарх Бучацький для уділення Архиєрейського благословення.Подія  відбувалася на центральній площі міста 10 лютого 2013р.Б.,у якій взяли участь мистецькі колективи міста та району.

У своєму зверненні до присутніх на святі Владика Дмитро сказав: »Бажаю, щоб цей день пройшов весело, радісно, але зріло, в дусі християнському. Хай лунають наші колядки на Божу славу і добро нам усім!»

Також із вітальним словом до Чортківської громади та до гостей міста  звернувся голова Чортківської Державної Адміністрації  С.В.Кобіс: »Різдво Христове без колядок ми не можемо собі уявити. Це свято – подяка Господу Богу. Нещодавно в нашому місті побував Блаженніший  Любомир Гузар, який велику  увагу звернув на виховання  наших дітей та навчанню їх християнських традицій. Я вважаю, що ми це повинні тримати завжди на своєму озброєнні.»

Крім святкування на центральній площі подібна розколяда була на багатьох парафіях міста Чорткова. Зокрема на високому рівні пройшло свято на монастирській парафії  оо.василіян Преображення Господнього. Завдяки професійній майстерності парафіянки  п.Христини Яремчук та її співпраці з іншими парафіянами, присутні мали можливість почути історію колядок. Також були виконані повстанські колядки, діти  чудово зіграли новорічне дійство із козою. На свято були запрошені представники із сусідніх парафій, члени чортківського товариства »Просвіти», а також члени ТУСК »Обнова» та «Матерів в молитві». Підсумовуючи родинно-парафіяльне свято, о.Анастазій-ігумен василіянської спільноти, звернувся із духовним словом, яке дало новий поштовх до творення добрих справ на славу Божу.

ПРОЩАННЯ ІЗ КОЛЯДОЮ В БУЧАЦЬКІЙ ЄПАРХІЇ https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User