3 лютого 2013 року у м. Хоростків в місцевому Будинку Культури відбулося різдвяне дійство «Бог предвічний народився» . На завершення циклу різдвяних свят жителі містечка Хоростків та навколишніх сіл мали можливість ще раз відчути дух Різдва.

Вечір розпочався з театралізованого дійства, що було присвячене народженню Спасителя. Це авторський задум хоростківчанина Федчишин Ігоря, який перебуває на заробітках у Португалії, був втілений у життя його дочкою – директором МБК Березюк Наталею. Духовним наставником даної вистави став місцевий священик греко – католицької громади  о. Петро Панасюк. Глибокий зміст та неперевершена гра головних акторів – Йосипа та Марії, яких зіграли Панасюк Христина та Ольховецький Михайло, зворушили глядачів, адже текст  біблійної історії  тісно переплітався з сучасністю.

  На поклін до народженого Ісуса зійшлися колективи міста та сусідніх сіл, які своїм співом возвеличували Месію. Це греко – католицький церковний хор (керівник Барановська Н.), фольклорний ансамбль с. Постолівка (керівник Подольська М.), церковний хор с. Карашинці (Гладій М., Буртник М.), ансамбль лемківської пісні МБК Хоростків(керівник Галак В.), маленькі колядники римо – католицької громади, колядники УГКЦ під керівництвом п. о. Петра Панасюка та п. О. Петра Цвяха.

Повідомила І.М. Музика І.М.
заступник директора з виховної роботи
ЗОШ І-ІІІ ст. №2 м. Хоростків

Різдвяне дійство «Бог предвічний народився» у сучасному стилі https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User