Волинський край, священний край
Тут весни квітнуть зазвичай,
Співає літо , зими сплять.
Діди про вічність гомонять.
Ірина Гнатюк

З 25 по 27 січня 2013 р. Б. по засніжених дорогах, Чортківська молодь ТУСК « Обнови » вирушила у Волинську землю в м. Луцьк.

Протягом цих днів вони перебували у монастирі отців Чину Святого Василія Великого, які гостинно їх прийняли. Обновлята з великою цікавістю перебували в монастирі, де колись настоятелем був о. Дмитро Григорак, сьогодні – правлячий Єпископ Бучацької єпархії. Перебування на Волині дало змогу побачити стародавні пам’ятки архітектури, відвідати цікаві музеї, дізнатися багато пізнавальної та цікавої інформації для себе, а головне, - познайомитись із активними та натхненними Богом християнськими організаціями м. Луцька, зокрема молодіжною спільнотою «Українська Молодь Христові» та «Аллатея», яка одночасно являється аматорським театром. Цікавою деталлю діяльності даної театральної  спільноти є самостійне написання сценаріїв на духовну тематику і подальша їхня постановка.

Ця зустріч, хоч і була короткочасною, але стала дуже плідною, бо що є краще для молодих християн, як зустріч із однолітками, людьми, близькими по духу, пізнавання їхнього життя, обмін досвідом у християнському служінні.

Чортківська молодь побувала на вулиці Данила Братковського, яка починається від майдану Братський міст та вул. Данила Галицького до катедрального собору Петра і Павла.

Гордістю величного міста є замок, і розташована в ньому виставка дзвонів різних форм та віку, які постали перед екскурсантами, як мовчазні свідки довгої  історії  нашої  Батьківщини. Біля в’їзної вежі Окольського замку розташований найбільший і найстаріший храм Св. Миколая, покровителя Луцька і всіх жителів міста. Саме тут, поблизу перших кам’яниць проходила, так звана, друга лінія укріплень Окольного замку. Незабутніми стали відвідини музею Луцького братства, де всі присутні збагатилися цікавою інформацією про діяльність братств на території України.

Молодь була зачарована красою музею Волинської ікони. Цей музей славиться тим, що в ньому знаходяться ікони, написані митцями Волинського краю. Особливою цінністю є чудотворна Холмська ікона Богородиці з Дитятком Ісусом, біля якої часто проводяться Богослужіння.

Обновляни м. Чорткова

Волинський край https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User