В переддень Господнього Богоявління, на імпровізованій сцені актового залу Хоростківської ЗОШ-2, драмгуртківцями 10-А класу була поставлена п'єса місцевого автора Ігоря Топоровського «Месія».

Драма написана за мотивами Євангелій Матвія і Луки і відтворює реалії минулого часу.

Цього дня актовий зал школи був переповнений глядачами. Всім цікаво було подивитися, як зіграють п'єсу молоді виконавці, адже їм вперше довелося вийти на сцену і представити свою роботу на огляд публіки. До того ж, більшість чоловічих ролей виконували дівчата. Та це додатково створювало інтригу, як і одяг акторів, який дотепер носять жителі Близького Сходу. У сценічних паузах, час від часу, лунали українські народні колядки: «Тиша нічна», «Тешуть теслі з срібла сани», «Пречиста Діва по світу ходила», «Спи, Ісусе, спи», які виконали дуетом Галина Борис і Ольга Вільховецька, а також  всі артисти, задіяні у виставі. Це більш осучаснювало п'єсу, створювало святковий настрій: адже народився Ісус Христос, син Божий.

Підготували сценічне дійство класний керівник 10-А класу Світлана Богданівна Вовк і шкільна бібліотекарка Галина Володимирівна Борис. Ролі виконували: Марія- Наталія Маюк, Йосип- Ярослав Борис, Єлизавета- Анжела Рупа, Мудреці зі Сходу- Оксана Кравець, Валентина Білоус та Юлія Лабай, книжник- Катерина Рошко, первосвященик- Наталія Олекшій, пастушки- Марія Павлик і Володимир Земба, Ірод- Оксана Дмитришин, охоронці- Віталій Мисак і Віталій Сеньків, жінка з натовпу- Наталія Шкварок, ангел- Наталія Лучканін, ведуча- Тетяна Клебанович.

Глядачі оплесками вітали  молодих артистів з успішним дебютом, а авторові п’єси „Месія” була вручена грамота-подяка та квіти за допомогу і співпрацю зі школою.

Дебют авторської п’єси «Месія» у Хоросткові https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User