Свято Родини відбулося у монастирі Згромадження Сестер Пресвятої Родини у м. Чорткові 8 січня 2013р.Б. Батьки на цей раз святкували разом з дітьми, які відвідують недільну школу при монастиріЗСПР, а також діти з парафії Новомучеників та Блаженних Українського Народу м.Чорткова та з Ягільниці.

Святу Літургію  у монастирській каплиці Пресвятої Родини, з благословення владики Дмитра Григорака, очолив отець- канцлер Олег Ольховецький у співслужінні о. Євгена Гаврилишина. Перед Святим Причастям сестри ЗСПР традиційно відновили монаші обіти чистоти, убожества і послух, а опісля зустрічали гостей.

Владика Дмитиро Григорак,  правлячий архієрей Бучацької єпархії був бажаним гостем  сестер, батьків, а найбільше дітвори. Діти поставили чудовий Вертеп, а пізніше всі колядували у великій родинній спільноті, яка нагадувала Вифлиємську шопку. Також з колядою та Вертепом завітали члени ТУСК «Обнова». Гарячий  борщ, піца та сардельки на вогні, якими щедро пригощали  о. О.Ольховецький та о.В.Логуш, додавали відваги  колядникам у морозний день ще довго прославляти новонародженого Христа.

На закінчення Преосвященний владика Дмитро Григорак, ЧСВВ  привітав сестер  ЗСПР з їхнім святом, також приєдналися отці василіяни з Бучацького монастиря та з місцевої спільноти. Владика подарував для всіх присутніх пастирський лист Блаженнішого Святослава  «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», наголосивши на тому, що важливу роль у творенні живої парафії відіграють міцні християнські родини.

Родина для родин https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User