Різдвяну просфору в Навечір’я Різдва Христового в приміщенні Бучацької єпархії разом з духовенством, представниками мирянських спільнот  та багатодітними сім’ями розділив Преосвщеннний  владика Дмитро Григорак ЧСВВ. Ця подія не вперше практикується саме перед Різдвом  і набуває  вже традиції.Більше дізнатися про християнську символіку Святого Вечора можна тут.

 До кожного  присутнього на вечері особисто підходив владика Дмитро, ділячись просфорою, бажав веселих свят, успіхів у праці, розуміння і миру в родині та Божого благословення. На цей раз свято прикрасив дитячий вертеп,  ролі у  якому  виконували діти, підготовлені сестрами-мироносицями. Вони використали цікавий варіант: одночасно бути і пастушками, і мудрецями і колядниками. Під час вечері також лунали колядки на прославу Дитятка Ісуса та вішування.

Вже після вечері гості ділилися добрими враженнями від спільної вечері зі своїм єпископом, священиками, монахинями та мирянами,бо справді відчули тепло родинного столу. Звісно, що така спільна трапеза в Навечір’я Різдва продовжує місію  служіння християн у світі, але найперше у тій  спільноті, за яку несеш відповідальність, а суспільне служіння ближньому якраз і наближає нас до Христа, який прийшов щоб послужити.

Спільна Різдвяна просфора в Бучацькій єпархії https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User