Ще в неділю парафіяни храму Успення Пресвятої Богородиці УГКЦ Скали-Подільської почали входити в свят-казкове дійство появи Cвятителя, який після Божественної Літургії прийшов, щоб обдарувати діточок і дорослих цікавими дарунками. Миколай разом з ангелятами, віршованими рядками та мелодійним співом парафіян, попри негоду та холод, дали теплоту біля сотні діточок, які таки змогли в цей день бути в храмі. А на завершення о.Василь Германюк помирував усіх присутніх, даруючи їм образочки Св. Миколая та інші цікаві подарунки.

У надвечір’я свята, на запрошення батьків, Чудотворець приніс усмішки дітям, які мали нагоду відчути радість від присутності святого у своїх домівках. Цікаво було спостерігати за очима малят, які з глибокою довірою вдивлялися на святителя, відчуваючи цілковиту безпеку. Зразу ж згадуються слова з Біблії у яких Ісус говорить, що треба бути як діти, бо у простоті їхньої віри отримаємо Царство Небесне.

У саме ж свято Миколай показав свою увагу діткам двох місцевих садочків куди прийшов і о.Василь, який привітав та поблагословив кожну дитину зокрема.

Святитель, пройшовшись, центральною частиною Скали-Подільської, роздавав образочки і пам’ятні подарунки всім людям, які в той час поверталися з базарних закупок. Реакція дорослих була подібна дитячій, адже ж і вони відчули доброту й щедрість Миколая.

Цього дня театралізоване дійство відбулось і в сусідньому селі Лосяч у якому після Служби Божої місцеві малята також раділи присутності Божого Угодника, янголят та гостей з миколайськими пісеньками.

А в суботу, на свято Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці святою Анною, опісля Літургійної молитви скалеччани зможуть піти на відкриття новорічної ялинки, де о.Василь Германюк поблагословить односельців на перехід у Новий Рік Божий, а Святитель Миколай запалить вогні на ялинці, щоб надати християнського розуміння цьому святу.

Парафія УГКЦ Скали-Подільської приносить щиру подяку усім жертводавцям, які долучилися до того, щоб подарунками принести радощі як дітям так дорослим і прославити Святого Миколая, зокрема вдячні п.Володимиру Шашкіну за щиру милостиню для проведення свята.

В смт. Скалу-Подільську і цьогоріч завітав Святий Миколай https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User