Приготування до свята Миколая для гімназистів та учнів ЗОШ№5 м. Чорткова у Бучацькій єпархії  розпочалось ще задовго до самого свята. Багато цих учнів  відвідують недільну школу при монастирі Згромадження Сестер Пресвятої родини. Досить цікаво для дітей було взяти участь в інтерактивному конкурсі  «Ой хто, хто Миколая любить» на медіаресурсі  УГКЦ. Творчі ідеї самих же дітей були втілені в кліп на пісню «Святий Миколай, нас оберігай» (переглянути кліп можна за таким посиланням: http://ugcc.tv/ua/media/54859.html), а виконував пісню Дмитрик Майданик, учень ЗОШ№5. Дмитрик часто  представляє Бучацьку єпархію на різних концертах і конкурсах, зокрема, став лауреатом, а пізніше і переможцем Всеукраїнського конкурсу «Пісня серця».

Пізніше, участь дітей гімназії і ЗОШ№5 у святковому концерті, присвяченому Святому Миколаю в монастирі Сестер Згромадження Пресвятої Родини та на парафії Новомучеників українського народу,  ще більше здружила дітей обидвох шкіл, що і було метою спільного свята.

 В гімназії ім. о.Маркіяна Шашкевича вже стало щорічною традицією, перед святом Миколая, допомагати Святителю. Діти, за  мудрими  порадами вчителів, батьків  збирають солодощі, іграшки, якими бажають поділитися з біднішими сім’ями чи дітьми-сиротами. Вони роблять це радо і щиро,наслідуючи свого небесного улюбленця.

А в сам день Святого Миколая -19 грудня великий угодник Божий не забув про своїх помічників і завітав до маленьких гімназистів. Уважно слухав виконані дітьми пісні, вірші, повчав дітей, наголошував бути добрими, милосердними, щирими і щедрими, щоб Божа любов ширилася через дітей у цьому світі. В подарунок від Святого Миколая і ангелів діти отримали не тільки солодощі, а й вервички, які принесли малечі велику радість.

Радість від Святого Миколая https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User