"Дякуємо Богу за можливість молитись рідною мовою у чужій, однак гостинній землі», - сказав на завершення святкувань 10-ти ліття громади УГКЦ у центрально-італійському м.Ріміні Пасторальний Координатор о. Марко Семеген до вірних громади, які чисельно зібрались на подячну Літургію у церкві Богородиці Небеної Ліствиці, яка довгі роки служить як місце молитовних зустріченй українців. Архиєрейську Божественну Літургію очолив кир Дмитро Григорак, єпарх Бучацький, у співслужінні о. Марка Семегена та о. Віктора Двикалюка, капелана громади.

У своєму привітальному слові о. Марко зазначив: "Сьогодні дякуємо Богу за дар молитися рідною мовою, за дар нашої церкви і священства, яке пішло вслід за нами по іммігрантських шляхах. Особлива подяка Всім Архієреям, Пасторальним координаторам та душ пастирям, які служили та служать тепер».

На завершення молінь привітати вірних прибув місцевий єпископ Франческо Ламбіязі разом із директором єпархіального Карітасу та Мігрантесу о. Ренцо Градара.

У своєму слові владика Франческо зазначив: "Мені дуже приємно брати участь у вашому святі, тому що минає вже десять років як ви перебуваєте в Ріміні. Тому наша Рімінська церква зросла завдяки Вам. Ми хочемо допомогти вам розвивати ваше віровизнання, а через і вас вашим землякам зберегти їхню віру».

Прес-служба УГКЦ в Італії

Громада УГКЦ центрально-італійського м. Ріміні відзначила свій 10-ти річний ювілей https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User