Церква, як і держава, функціонує згідно з відповідними законами. А от про те, як дотримуватись церковних законів і використовувати їх у різних ситуаціях, розповів священикам 28 вересня у Чорткові професор канонічного права, магістр богослов’я, доктор юридичних наук Гельмут Прее. Науковець приїхав на зустріч із духовенством Бучацької єпархії з Німеччини. У Мюнхенському університеті Людвіга-Максиміліана він очолює кафедру канонічного права, яка функціонує на факультеті Католицького богослов’я.

У наукових колах ім’я Гельмута Прее відоме. Він вивчав канонічне право у Папському Латеранському університеті в Римі, працював адвокатом при Митрополичому суді Віденської, Зальцбурзької архиєпархій, єпархій Лінца та Пассау. Вагому частину наукового життя професора зайняла викладацька діяльність в австрійських та німецьких вишах. З 1991 р. Гельмут Прее обіймає посаду консультанта Папської Ради з питань інтерпретації церковних канонів.

У Чорткові зустріч із Гельмутом Прее проводилась не лише для парафіяльних священиків, але і для куріального духовенства та працівників єпархіального Церковного трибуналу. На семінарі з церковного права для духовенства УГКЦ був присутній і єпарх Бучацький – Преосвященний владика Дмитро Григорак, ЧСВВ.

У своїх виступах Гельмут Прее на основі Кодексу Канонів Східних Церков пояснив такі загальні теми, як: «Священнослужитель, його права та обов’язки», «Єпархіальний Єпископ і його компетенції відносно Єпархії та Парафії», «Парафія і Парох; Протопресвітер», «Головні норми сакраментального права; Тайна Хрещення», «Тайна покаяння. Вказівки до законів церковного покарання», «Подружнє право. Компетенція трибуналів у справах подружжя», «Маєтне право: основні приписи; парафія».

Прес-служба Бучацької єпархії

СВЯЩЕНИКИ БУЧАЦЬКОЇ ЄПАРХІЇ СЛУХАЛИ КУРС ЦЕРКОВНОГО ПРАВА https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User