У місті Борщові 28 серпня з нагоди храмового свята і відпусту в церкві Успіння Пресвятої Діви Марії відбулися урочистості. У Святій Літургій взяли участь духовенство Борщівського деканату, Товстенського, Заліщицького, Чортківського та священики римо-католицького обряду зі своїми вірними. Оскільки 2012 рік Божий є Роком Святих Таїнств, за присутності такої великої кількості духовенства віряни мали можливість приступити до Сповіді і Причастя.

Після Богослужіння представник від Управління Бучацької єпархії о. Володимир Логуш разом зі священиками освятив копію чудотворної ікони Пресвятої Богородиці. Після цього душпастирі та діти обнесли святиню навколо храму.

З нагоди урочистостей присутні віряни відчули на собі, що святий відпуст – це звільнення від гріховної залежності, це дарована кожному можливість розпочати нове життя для Бога. І цю велику ласку духовної свободи отримали всі, котрі приступили до Сповіді і Причастя. Радісно, що через запрошення Ісуса у Пресвятій Євхаристії ми всі стаємо Христовою родиною, спільнотою любові. А цього потребує кожна людина, родина, спільнота, держава.

Після освячення води і зілля парох храму о. Богдан Боднар разом зі священиками та вірними для отримання повного відпусту відмовили «Отче наш», «Богородице Діво», «Слава: і нині» у намірі Святішого Отця Бенедикта ХVІ.

Ольга Рачковська, вчителька християнської етики, катехитка

НА ВІДПУСТІ У БОРЩОВІ ПРОСЛАВИЛИ ЧУДОТВОРНУ ІКОНУ БОГОРОДИЦІ «ПРИМИРЕННЯ» https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User