Одним із почесних гостей на цьогорічному Книжковому форумі видавців у Львові був відомий у світі католицький «письменник у сутані» о. Бруно Ферреро, монах Згромадження отців Салезіян. Україну майстер пера відвідав уперше на запрошення видавництва «Дон Боско», щоб потішити українських читачів цікавими літературними новинками і поспілкуватись зі своїми шанувальниками.

Нині письменник мешкає в Італії, де, власне, і народився у Вілларбассе неподалік Турину. Бруно закінчив салезіянську семінарію, а також ґрунтовно вивчав богослов’я, філософію та психологію. Особливо багато часу священик віддав для навчально-виховної та просвітницької роботи з підростаючим поколінням: викладав у середній школі, у 1974 р. створив молодіжний журнал «Mondo Erre». Великий внесок Бруно Ферреро зробив у розвиток видавничої справи та журналістики. Він працював у різних журналах, а в 1996 р. очолив видавництво «Elledici». Нині «письменник у сутані» є головним редактором Салезіянського вісника.

Книги Бруно Ферреро є світовими бестселерами і користуються широкою популярністю серед читачів різних континентів. До українського читача літератор доніс свої історії через львівські видавництва: «Свічадо» та «Дон Боско». Одні лише назви його книжечок: «Сорок казок у пустелі», «Спів польового цвіркуна», «Кола на воді», «Це знає тільки вітер» та  багатьох інших відомі навіть серед пересічних українців. Короткі історії, які вміщені в цих книжках, – щирі, доброзичливі, інколи сентиментальні, пронизані людськими болями і водночас людською радістю, ідеалами добра. Саме тому їх полюбляють читачі різного віку і різних конфесій.

На цьогорічному форумі Бруно Ферреро презентував дві літературні новинки: «365 коротких історій для душі» (видавництво «Свічадо») та роздуми на виховні теми під назвою: «Ваші діти мають лише вас. Тільки виховання може змінити світ» (видавництво «Дон Боско»). Остання книга особливо стане у нагоді батькам, педагогам і катехитам, адже у ній автор дає важливі поради, як виховувати повноцінну духовну особистість. Над цією темою письменник працює вже багато років, публікуючи як матеріали для педагогів і батьків, так і книги для дітей і юнацтва.

Бруно Ферреро, незважаючи на щільний графік свого візиту, знайшов час, аби дати інтерв’ю газеті «Христова скеля». Отож уже в наступних її випусках читайте, які враження письменника від України, чому йому подобається потрісканий український асфальт, яке місце найкраще підходить автору для літературної творчості і чимало іншого про діяльність майстра слова.  

Віталій Затильний

БРУНО ФЕРРЕРО ВПЕРШЕ ВІДВІДАВ УКРАЇНУ І ВЖЕ ЗНАЙШОВ ТЕМИ ДЛЯ НОВИХ ІСТОРІЙ https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User