Предстоятель УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук у неділю, 29 липня, очолив І-у Всеукраїнську Патріаршу прощу до чудотворної ікони Галицької Пресвятої Богородиці у с. Крилос Галицького району на Прикарпатті. Як раніше повідомляла прес-служба Бучацької єпархії, ця проща планувалась водночас і як паломництво дітей, котрі цьогоріч уперше приступили до Святої Сповіді і Причастя, а також мала стати апогеєм відзначення Року Святих Таїнств.

На прощі обов’язковим атрибутом дітей і їх опікунів була вишиванка. Тому 29 липня чудотворне місце у Крилосі перетворилось на різнокольорове море українського національного одягу. Власне, діти у вишиванках і вітали перед Святою Літургією Главу УГКЦ. Опісля Блаженніший Святослав служив Літургію з митрополитами, єпископами нашої Церкви, ієрархами із закордоння, численним духовенством з різних єпархій та екзархатів. У паломництві взяв участь і єпарх Бучацький – Преосвященний владика Дмитро Григорак, ЧСВВ. А от мирян до Крилоса прибуло більше 50-ти тисяч. Тут було також чимало богопосвячених осіб, батьків і катехитів першопричасників, молодих подружніх пар. Прибули на прощу і представники різних рівнів влади.

Бучацьку єпархію презентували три десятки першопричасників разом з батьками та своїми духовними заставниками з парафії Покрови Пресвятої Богородиці м. Бучача та парафії Успіння Пресвятої Богородиці смт. Коропець. Свято дітей розділили у Крилосі і працівники Катехитичної комісії Бучацької єпархії.    

Під час Святої Літургії вагомим показником стало те, що до Святого Причастя приступило понад 2 тисячі малих вірян, цьогорічних першопричасників. Особливо зворушливим був і Чин віднови хресних обітів, коли всі прочани відрікались нечистого й обіцяли бути вірними Христу.

Після Богослужіння Блаженніший Святослав подякував присутнім за участь у прощі, за міцну віру, в особливий спосіб привітав діток, котрі через Святі Таїнства: Покаяння та Пресвяту Євхаристію стали повноправними учасниками життя Церкви. За приїзд Патріарху висловив подяку митрополит і архиєпископ Івано-Франківський Володимир Війтишин.

Всеукраїнська Патріарша проща до чудотворної ікони Галицької Пресвятої Богородиці у Крилосі має бути традиційною. Тому її планують зорганізувати і наступного року.

Прес-служба Бучацької єпархії
Світлини: Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії

БІЛЬШЕ 50-ТИ ТИСЯЧ ПАЛОМНИКІВ ЗІБРАЛОСЬ НА ПАТРІАРШІЙ ПРОЩІ У КРИЛОСІ https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User