У невимушеній атмосфері серед мальовничої цілющої природи педагоги Бучацької єпархії мали чудову нагоду провести час у молитві, послухати настанови священиків, поспілкувались і просто відпочити душею. Реколекції для вчителів християнської етики та методистів райвідділ освіти, ініційовані єпархіальною Комісією у справах освіти та виховання, відбулися 19-20 липня у с. Язлівець на Бучаччині. Ця знана місцевість віддавна була навчально-виховною оазою, адже тут діяла християнська школа для дівчат, в якій працювали римо-католицькі сестри Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, зокрема, блаженна мати Марцеліна Даровська, засновниця власної педагогічної системи.

До Язлівця на реколекції приїхало 17 осіб: вчителі християнської етики з різних місцевостей єпархії та методист Підгаєцького районного відділу освіти. Науки на тему: «Нове життя у Христі» проводив о. Йоан Лубів, ЧСВВ, магістр Крехівського новіціяту отців Василіян. Під час зустрічей з учителями реколектант багато розповідав про взаємодію людини з Пресвятою Трійцею, про життя у Святому Дусі, порушив завжди актуальне питання любові до Бога і ближнього. Вчителі мали можливість запитати реколектанта про все, що їх турбує і цікавить.

На реколекціях був присутній і голова Комісії у справах освіти та виховання Бучацької єпархії о. Іриней Гумен, ЧСВВ, директор Бучацького колегіуму ім. св. Йосафата. Священик також спілкувався із педагогами і розповів їм про Таїнство Покаяння.

Заступник голови єпархіальної Комісії у справах освіти та виховання п. Неля Думка розповідає, що метою реколекції було духовно збагатити вчителів християнської етики й оживити їх у вірі через Святі Таїнства. Отож крім слухання наук, у Язлівці педагоги молились на Святій Літургії, роздумували над Словом Божим, замислювались над дарами Святого Духа. Був час для знайомства та пізнавального дозвілля. Учасники реколекцій послухали розповіді настоятельки Язлівецького монастиря с. Тетяни про життєвий шлях та діяльність на педагогічній ниві блаженної матері Марцеліни Даровської, відвідали монастирський музей та поховання сестер-монахинь.  

У рамках реколекцій відбулася презентація єпархіальної Комісії у справах освіти та виховання. Педагогам запропонували висловлювати пропозиції щодо форм і методів її дальшої діяльності. 

Здобутий на духовних зустрічах досвід педагоги використовуватимуть у навчально-виховному процесі в школах. Такі реколекції, кажуть у Комісії, мають продовження. Їх будуть регулярно проводити для педагогів Бучацької єпархії.

Прес-служба Бучацької єпархії

ВЧИТЕЛЯМ ХРИСТИЯНСЬКОЇ ЕТИКИ РОЗ’ЯСНИЛИ, ЯКИМ Є НОВЕ ЖИТТЯ У ХРИСТІ https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User