«Веселі канікули з Богом» у с. Нирків, неподалік знаного Червоногородського водоспаду, стали вже традицією для дітей з Бучацької єпархії. Щороку сюди з’їжджаються відпочивальники з різних парафій, аби не лише відпочити тілом, а й укріпити свій дух молитвою, Святими Таїнствами, роздумами про моральне і життєво важливе.   

Цього року, наприкінці червня, у Ниркові також відбувся християнський табір відпочинку, який провела Комісія у справах молоді Бучацької єпархії з благословення Преосвященного владики Дмитра Григорака, ЧСВВ. У таборі взяло участь 90 дітей віком від 10 до 14 років з різних населених пунктів: Чорткова, Копичинців, Заводського, також з Гусятинського, Борщівського, Монастириського та інших деканатів.

«Канікули з Богом» проводились за чітким, але насиченим планом. Для відпочивальників була підготована спеціальна духовно-молитовна програма, яку координували душпастирі: о. Ігор Середа та о. Іван Мельник. Так, діти брали участь у Богослужіннях, черпали неоціненні ласки Святих Таїнств: Сповіді та Євхаристії, слухали виступи на конференції і працювали в групах. Головною темою духовних зустрічей та роздумів були постаті 12-ти апостолів. Про їхнє служіння та роль у ширенні християнських ідеалів доступно й цікаво розповідали місіонери-аніматори, котрі нині працюють у Чорткові. Однак відпочинок з Богом чергувався із спортивно-ігровим дозвіллям. Крім традиційних водних процедур під водоспадом, були ще змагання з копаного м’яча, за що футболісти отримали навіть Грамоти. Натомість юні шанувальники мистецтва теж не били байдики. У вечірню пору для них влаштовували справжні концерти, так що релігійні й патріотичні пісні та народні українські танці довго не вщухали.        

Голова єпархіальної Молодіжної комісії о. Ігор Середа каже, що діти після таких веселих християнських канікул залишаються задоволеними і неохоче повертаються додому. Проте, впевнений священик, багато з них приїде на відпочинок до Ниркова наступного року, а поки що вони діляться враженнями від незабутнього відпочинку й переосмислюють духовні теми, які їм роз’яснювали на конференціях.

Віталій Затильний

ЯК ЦЬОГОРІЧ ВІДПОЧИВАЛОСЬ ДІТЯМ У НИРКОВІ https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User