На 76 році життя 10 квітня в Чорткові у кращий світ відійшла мати архиєпископа і митрополита Івано-Франківського УГКЦ Володимира Війтишина Павліна Війтишин (Гапин). Цього ж дня, ввечері, відслужили Чин парастасу. На поминальній відправі були присутні Преосвященніший Володимир Війтишин, Єпарх Бучацький владика Дмитро Григорак, ЧСВВ, куріальне духовенство Івано-Франківської архиєпархії і Бучацької єпархії, кільканадцять священиків, богопосвячені особи, семінаристи Івано-Франківської духовної семінарії ім. свщмч. Йосафата, студенти Чортківської дяківсько-катехитичної академії ім. свщмч. Г. Хомишина, родичі, друзі, знайомі покійної та звичайні миряни. Спільною молитвою всі проводжали рабу Божу в останню путь.

Наступного дня, 11 квітня, у ранкову пору в Чорткові розпочався Чин похорону, а продовжився на Прикарпатті, у с. Микитинці. У місцевій церкві св. Микити відслужили панахиду, а захоронили Павліну Війтишин на сільському кладовищі.

На Прикарпатті до похоронної церемонії долучилися владики сусідніх єпархій: єпарх Коломийсько-Чернівецький Микола Сімкайло та апостольський адміністратор Стрийської єпархії Тарас Сеньків.  

Життя Павліни Війтишин та її родини тісно пов’язане із Бучацькою єпархією, адже саме на її сучасних теренах мешкали Війтишини. У цій родині панував християнський дух і найкращі традиції доброго морального виховання. Батьки тут навчали своїх дітей любові до Господа, Церкви і ближніх. Не зважаючи на те, що УГКЦ перебувала у катакомбах, мати сімейства Павліна не боялась водити своїх трьох дітей на таємні Богослужіння. Двоє її синів нині служать у священичому стані.

До кінця своїх днів Павліна Війтишин прожила у Чорткові. Найрідніші люди згадують, що в житті вона була «строга і лагідна водночас до рідних і ближніх. Мужня і постійна у власному виборі».

Правлячий архиєрей Бучацької єпархії Дмитро Григорак, ЧСВВ, єпархіальна курія, працівники єпархіального управління, духовенство та миряни висловлюють глибокі співчуття митрополиту й архиєпископу Володимиру, а також усім родичам з приводу смерті Павліни Війтишин і моляться, щоб її душа знайшла радісне, щасливе пристановище у дворах Господніх.

Прес-служба Бучацької єпархії

Більше фото тут

НИНІ У ЧОРТКОВІ В ОСТАННЮ ПУТЬ ПРОВОДЯТЬ МАТІР ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОГО МИТРОПОЛИТА ВОЛОДИМИРА ПАВЛІНУ ВІЙТИШИН https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User