У суботу, 31 березня 2012 р. Б., у Скалі-Подільській на греко-католицькій парафії відбувся молитовний захід на тему: «Духовні роздуми над страстями Христовими», який провели молоді священики та семінарист (випускники Івано-Франківської духовної семінарії).

У вечірній час до храму на зустріч прийшло чимало людей. Отож потребу духовної поживи в часі Великого посту справді можна було спостерегти з кількості вірян, що приємно вразило гостей нашого селища, які під звуки музики провели роздуми над стражданнями Христа. Глибше поринути в історію Ісусового спасіння допомогли спокійна атмосфера, багато палаючих свічок у храмі та милозвучний спів страсних пісень, який переплітався з роздумами.

Не одна сльоза покотилася по обличчях людей, котрі усвідомлювали той страшний біль, який переживав Ісус задля нашого ж спасіння. Це допомогло всім вкотре задуматися над своїм життям, над помилками, яких ми так часто допускаємося, завдаючи цим ще більшого болю нашому Спасителю. Та Його любов безмежна. Він завжди готовий пробачити нам, даруючи Святі Таїнства: Покаяння та Євхаристії. Його серце завжди для нас відкрите, потрібно лише зробити перший крок…

Наприкінці духовних розважань священики: о. Михайло Віхоть, о. Микола Цимбалістий та семінарист бр. Володимир Соколовський подякували всім присутнім за чисельну та теплу зустріч. Відповідно, і місцевий священик греко-католицької церкви о. Василь Германюк висловив вдячність гостям за проведення духовних роздумів у глибокій, щирій молитві і, бачачи вірян різних конфесій на зустрічі, наголосив на єднанні, якого прагнув наш історичний духовний провідник Митрополит Андрей Шептицький, кажучи: «Головна мета мого життя – єднання Церков, єднання людей, дітей Божих…»

Ми, парафіяни УГКЦ Скали-Подільської, дякуємо о. Василю Германюку за організацію ще однієї духовної події, яка не залишила байдужим жодного присутнього. Надіємось, що такі зустрічі і надалі відбуватимуться у Скалі-Подільській і щиро просимо у Господа здоров’я та сил для свого священика.

Олеся Москавлюк

У СКАЛІ-ПОДІЛЬСЬКІЙ РОЗДУМУВАЛИ ПРО СТРАЖДАННЯ ХРИСТА https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User