У часі Великого посту ми аналізуємо своє життя, свої вчинки, робимо іспит сумління, приступаємо до Святої Сповіді, приймаємо Святе Причастя. Тому парафіяни села Вербка Коропецького деканату разом з о. Антоном Федоляком і регентом Зеновієм Чемним у великопісному часі роздумували над стаціями Хресної дороги.

Хресна дорога належить до тих набожеств, які до глибини зворушують наше серце. Під час цього набожества ми переносимося думками у далеке минуле, коли невинного Ісуса Пилат засуджує на смерть. Ісус взяв на себе хрест, щоб Своєю смертю на ньому заплатити Небесному Отцеві за наші гріхи. І ми прямуємо Хресною дорогою за страждаючим Спасителем і відчуваємо з Ним Його терпіння та безмежну любов до нас.

Заглибитись у таїну Христового страждання мали нагоду всі віряни с. Вербка. У нашому храмі також протягом двох днів тривали великопісні реколекції, які провів ієромонах Йосафат Вороцянка, ЧСВВ з Чорткова.

Зворушливою і повчальною була проповідь о. Йосафата, в якій священик наголосив на тому, що всі ми маємо любити Христа, вірити в Царство Небесне, у Святу Євхаристію. Після прослуханих наук кожен переконався, що справді немає такої людини, яка б не згрішила, але водночас люди не мають права заздрити, брехати, неправдиво свідчити, допускатись перелюбу. Ми повинні терпеливо нести свій хрест за Спасителем. А яка Божа благодать сходила на парафіян, які доторкалися до частинки животворного хреста, просячи ласки для себе та своїх рідних!

Ми щиро вдячні о. Антону, котрий своїми проповідями голосить Слово Боже, засіває в наші душі святе зерно Христової Науки. З його допомогою і з волі Божої ми, вірні, глибше пізнаємо нашого Господа Ісуса Христа.

Щиро зичимо о. Антону і о. Йосафату Господнього благословення, здоров’я, опіки та покрову Пречистої Діви Марії. Хай береже Вас Господь!

Ольга Куликовська, с. Вербка Коропецького деканату

ХРЕСНІ ДОРОГИ ТА РЕКОЛЕКЦІЇ ДУХОВНО ЗБАГАТИЛИ ВЕРБЧАН https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User