17 грудня 2011 р. Б. у Хоросткові відбулася визначна подія. Напередодні дня пам’яті св. Миколая, Мирлікійського Чудотворця до храму Положення Чесної Ризи Пресвятої Богородиці м. Хоросткова були привезені мощі цього великого святителя. Зустрічали святиню з особливою урочистістю, адже це було вперше.

Український народ здавна вшановує цього святого. Усі знають його як діяльного помічника у бідах і скорботах. Він рятував потопаючих, визволяв полонених, відводив смертну кару від невинних, зціляв хворих, виводив з убозтва і злиднів. Навіть смерть не перервала його благодатних справ. І нині св. Миколай приходить до тих, хто призиває його і просить про заступництво.

Сотні людей зібрались у церкві, аби спільно занести молитву до Чудотворця. Поклонитися мощам прийшли вірні різних конфесій та з навколишніх сіл. Священики разом з мирянами відправили Акафіст до св. Миколая. А з повчальними науками до громади звернувся гість парафії о. Мирослав Думич.

Кожен терпеливо чекав своєї черги, щоб з великою побожністю і вірою прикластися до мощей. Відбулось також і мирування. Велика вдячність всім, хто спричинився до цієї благодатної справи. Нехай Господь Бог, за молитвами св. Миколая Чудотворця, посилає усім того, що найбільш необхідне для осягнення вічного щастя в небесній домівці.

Повідомила Марія Стефанець,
парафіянка храму Положення Чесної Ризи Пресвятої Богородиці УГКЦ
м. Хоростків

ХОРОСТКІВ ПРИЙМАВ МОЩІ СВЯТОГО МИКОЛАЯ ЧУДОТВОРЦЯ https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User