У неділю, 18 грудня, Правлячий Архиєрей Бучацької єпархії УГКЦ Кир Дмитро Григорак, ЧСВВ освятив хрест на місці майбутньої церкви у Скалі-Подільській. Разом із процесією владика пройшов селищем та відслужив біля хреста Молебень за єдність всіх християн спільно із священиками Борщівського деканату: деканом о. Іваном Яворським та віце-деканом о. Олегом Сушельницьким. Після молитви Кир Дмитро звернувся до всіх присутніх з привітальним словом, де зазначив, що дуже радий бачити таку чудову громаду під проводом духівника о. Василя Германюка, яка має велике бажання звести храм. На освяченні відчувалось, що у цій нелегкій справі дуже важливою є молитва дітей та молоді, яка вселяє надію на подальші кроки.

Надзвичайно приємним для всіх є також сприяння голови селищної ради Любомира Черепія, який привітав жителів Скали-Подільської із вагомою подією. Напередодні свята разом з чоловіками він взяв участь у закопуванні хреста.

Усіх присутні на святі стали ще свідками маленького чуда, як із початком молитви вщух вітер, чим Господь показав, що будівництво храму – це Його справа.

Ми щиро вдячні владиці Дмитру за піклування про свою паству, дякуємо за допомогу в купівлі території під будівництво храму та складаємо подяку всім жертводавцям, які долучаються до здійснення нашої заповітної мети.

Повідомила Олеся Москавлюк,
парафіянка УГКЦ Скали-Подільської
Борщівського деканату

У СКАЛІ-ПОДІЛЬСЬКІЙ ОСВЯТИЛИ ХРЕСТ НА МІСЦІ МАЙБУТНЬОЇ ЦЕРКВИ https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User