У структурі УГКЦ з’явилась нова Івано-Франківська Митрополія. Її офіційне та урочисте проголошення відбулося 13 грудня, у день св. Андрія Первозванного, в Катедральному соборі св. Воскресіння Господнього в Івано-Франківську. З цієї нагоди відбулася Архиєрейська Свята Літургія, яку очолив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав за участю членів Синоду Єпископів УГКЦ, численного духовенства, душпастирів інших християнських конфесій, богопосвячених осіб та мирян з різних місцевостей. В урочистостях узяли участь Єпарх Бучацький Преосвященний владика Дмитро Григорак, ЧСВВ та єпархіальна курія Бучацької єпархії.

Під час святкової відправи було зачитано Декрети про створення Івано-Франківської Митрополії. Натомість, Івано-Франківська єпархія піднесена до гідності архиєпархії, а її Правлячий Архиєрей Володимир Війтишин уведений на митрополичий престол. З цього приводу Блаженніший Святослав у своїй проповіді побажав новому Митрополиту бути мужнім, а також наголосив, аби створена Митрополія стала центром духовного корму. Після Богослужіння Архиєпископ та Митрополит Івано-Франківський висловив подяку Богові за довірення відповідальної місії, а також подякував найвищій церковній ієрархії, духовенству та мирянам за їхній вклад у створення Митрополії. До неї входять престоли Івано-Франківської архиєпархії та Коломийської-Чернівецької єпархії.

У структурі УГКЦ уже віднедавна функціонує Львівська Митрополія, яку очолює Архиєпископ і Митрополит Ігор Возьняк. У ній об’єднані Самбірсько-Дрогобицька, Стрийська, Сокальсько-Жовківська єпархії та Львівська архиєпархія.    

Наступною й останньою буде урочисто проголошена Тернопільсько-Зборівська Митрополія, частиною якої стане Бучацька єпархія УГКЦ. Отож 22 грудня, у день Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, у Тернополі відбудуться урочистості: Архиєрейська Свята Літургія за участю Блаженнішого Святослава, прочитання Декретів та введення на престол нового Митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка.

Прес-служба Бучацької єпархії
Фото департаменту інформації Івано-Франківської Митрополії УГКЦ

В УГКЦ ПРОГОЛОШЕНА ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МИТРОПОЛІЯ https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User