14 грудня в Івано-Франківській Духовній Семінарії ім. свщмч. Йосафата відбулася зустріч Преосвященного Владики Дмитра Григорака, ЧСВВ, єпископа Бучацького, зі студентами цієї єпархії, котрі навчаються в нашій семінарії. Владика Дмитро прибув разом із судовим вікарієм митрофорним протоієреєм Іваном Сеньковим. У семінарійному храмі їх привітав ректор семінарії протоієрей Олександр Левицький.

Після цього Владика звернувся до студентів, наголосивши на таких аспектах формування в семінарії, як: духовна, інтелектуальна формація, необхідність мати духівника та спільна і приватна молитва. Він також зауважив, що священик повинен бути справді духовною особою, яка живе в святості і єдності з Богом. Це є необхідною умовою у пасторальній праці. Кир Дмитро звернув увагу необхідності місійної діяльності на сході України, в Казахстані, Росії та в Західній Європі.

Опісля слово мав судовий вікарій о. Іван Сеньків. Він вказав на важливість послуху студентів настоятелям і єпископу та необхідності додаткових студій у папських університетах для розвитку нашої Церкви. Студенти поділилися своїми планами і намірами на майбутнє, а також висловили щиру подяку Преосвященному Владиці за відвідини і висловили бажання регулярно проводити такі зустрічі.

Інформаційний центр ІФДС

Зустріч Преосвященного Владики Дмитра Григорака із семінаристами https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User