Серед буйних лісів та квітучих садів на мальовничих пагорбах розкинулось наше село Вербка, що на Монастирищині. Живуть тут щирі, працьовиті і побожні люди, які з Божою допомогою, наполегливістю збудували нову церкву і дзвіницю. Тепер наш храм є найвеличнішою окрасою села.

Щонеділі і щосвята мелодійний гомін дзвонів скликає всіх християн на Святу Літургію у церкву. У ній перебуває Євхаристійний Христос, отож сюди приходять люди, щоб помолитися і подякувати за щиру Божу ласку.

Завдяки пожертвуванням парафіян, глибокій і щирій вірі, згуртованості і палкому бажанню, з вдячністю Матінці Божій у селі нещодавно відбулося освячення каплички і фігури Пречистої Діви Марії – Цариці Всесвіту. Освятили їх і відправили молебень о. Антон Федоляк і о. Степан Бачинський. Незважаючи на дощову погоду, зібралось тут багато людей. Прославляли Богоматір піснями і віршами учні місцевої школи. Небесна Ненька вислуховує кожного, не опускає в біді і горі. Вона є справжньою матір’ю, що турбується нашими серцями, які Вона бажає запалити любов’ю до Бога. Тож прибігаймо до Матері Божої у нашій молитві до Неї, щоб вона наповнила наші серця Божою благодаттю, правдою і чеснотами свого Сина – Ісуса Христа, нашого Спасителя. Щиро молімося і просімо в Неї заступництва.

Заквітчана, святочна Цариця Всесвіту постала перед віруючими, завдяки рукам і талантам майстрів: Дмитра і Володимира Чоботів, Володимира Сандалюка, які примножили славу Божу.

Відбулося у Вербці ще одне свято – день села, якому виповнилося 147 років. Урочистості розпочалися Святою Літургією, яку відправили о. Антон і о. Степан. Супроводжував Богослужіння хор «Благовіст» з церкви святого Миколая у Тисмениці Івано-Франківської області. Зворушливими і повчальними були проповіді о. Антона і о. Степана, котрі своїм словом засівають у наші душі святе зерно Христової науки і любові.

На свято прибуло багато односельців, які проживають за межами села, керівники району. З великою повагою вшанували багатодітних матерів. Згадали найстаршу жительку села Марію Лесів, якій виповнилося  93  роки  і  наймолодшого жителя Попович Дениса (2 місяці).

На святі прозвучало багато пісень у виконанні Світлани Гринів, Наталії Мельничук, Дмитра Рожніва, Тараса Луки і Володимира Ковбаса. Велику радість і задоволення подарували гості з Тисмениці – хор центру культури «Відродження» (керівник Руслана Ракета, концертмейстер Володимир Данчук). Співав сімейний дует Одарки і Миколи Дзириків, родина Сідораків з с. Нижнів, дівчата із сіл Діброва і Вістря.

За справжнє свято для наших душ хочемо подякувати о. Антону і о. Степану, голові сільради Мирославі Степуляк, директору місцевої школи Ганні Проців, працівникам Будинку культури: Стефі Чемні і Світлані Гринів. Щиро зичимо їм усім здоров’я, опіки та заступництва Пречистої Діви Марії. Хай береже Вас Господь!

Ольга Куликовська,
с. Вербка Коропецького деканату

У ВЕРБЦІ ОСВЯТИЛИ БОГОРОДИЧНУ КАПЛИЧКУ І ВІЗНАЧИЛИ ДЕНЬ СЕЛА https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User