Унікальною гранню життя християнина є волонтерське служіння, тобто безкорислива допомога всім ближнім. Саме волонтерство і стало темою конференції у форматі вільного простору, яка відбулася 24-27 листопада цього року в місті Новояворівську Львівської області.

Кожен день розпочинався спільною молитвою – Божественною Літургією, а опісля учасники конференції слухали доповіді знавців волонтерської справи, зокрема о. Олександра Чумакова, о. Ростислава Пендзюка та інших.

Конференція вільного простору дала можливість усім учасникам не тільки висловити свою думку, але й сформувати бачення волонтерства, перш за все, у своєму житті, а відтак – у суспільстві. У заході взяли участь молоді люди з різних єпархій, спільнот  та навчальних закладів. Бучацьку єпархію представляли двоє студентів Чортківської дяківсько-катехитичної академії ім. свщмч. Григорія Хомишина, котрі могли долучитися до роздумів над волонтерством та до створення конкретних проектів у волонтерській діяльності.

Безперечно, кожен учасник цієї зустрічі почерпнув для себе багато знань і по-новому подивився на своє життя у світлі християнського волонтерства. Нині важливо, щоб волонтерське служіння стало частиною нашого особистого життя, щоб Ісус Христос діяв через нас, щоб ми постійно свідчили про Нього кожним своїм учинком. 

Повідомила Молодіжна комісія Бучацької єпархії

З ВОЛОНТЕРСТВОМ – КРІЗЬ ЖИТТЯ https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User