У с. Поділля Товстенського деканату 13 листопада було освячено після розпису церкву Всіх святих українського народу, а також новий Кивот та Євангеліє. Чин освячення здійснив Правлячий архиєрей Бучацької єпархії – Преосвященний владика Дмитро Григорак, ЧСВВ у співслужінні з духовенством. Із храмом водночас було освячено і всі ікони та настінні образи. Серед них – і запрестольний розпис Усіх святих українського народу, який уже назвали унікальним, адже у небагатьох храмах можна побачити таку живописну красу. На цьому розписі вмістилось більше 60-ти святих, починаючи від рівноапостольних Володимира і Ольги і завершуючи востаннє проголошеними новомучениками нашої Церкви. Розписування храму, в тому числі й запрестольної фрески, виконав митець з Івано-Франківська Михайло Халак. Однак на цьому унікальність храму не завершується. Там знаходяться не менш оригінальні чотири ікони: на першій поміщені блаженні мученики Василіянського чину, на другій – мученики ЧНІ, третя ікона помістила на собі Пратулинських новомучеників, а на четвертій зображено блаженного о. Еміліана Ковча, покровителя всіх душпастирів. Остання ікона знаходиться у церкві ще й тому, що о. Еміліан, виявляється, пов’язаний із селом Поділля, яке раніше називалось Цапівці. Тут на Христовій ниві служив батько блаженного – о. Григорій Ковч.

Місцевий парох о. Іван Полевий розповідає, що їхня святиня у Поділлі була зведена ще 1912 р. як костьол. У часи радянського засилля він був недіючим. І лише у 2000 р. перший єпарх Бучацький – владика Іриней Білик, ЧСВВ освятив храм після його переобладнання на церкву.

На урочистості з нагоди освячення храму завітали громади з різних сіл деканату. Після Святої Літургії владика Дмитро виголосив вітальне слово та вручив грамоти вірянам, що трудяться при храмі. Натомість, владиці о. Іван Полевий від імені всіх парафіян подарував вишитий герб Бучацького єпарха.  

Прес-служба Бучацької єпархії

ОСВЯЧЕННЯ ХРАМУ З УНІКАЛЬНИМ РОЗПИСОМ https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User