У день св. Великомученика Димитрія Мироточця Катедральний собор Верховних апостолів Петра і Павла в Чорткові наповнився особливою врочистою атмосферою, а ще – великою кількістю вірних, котрі прийшли у храм, аби віддати честь Богові, св. Димитрію та привітати свого Єпископа – владику Дмитра Григорака, ЧСВВ. Цьогорічні іменини владика Дмитро святкував уже як архиєрей. Тому з цієї нагоди у Катедрі відбулася Архиєрейська Свята Літургія. На Богослужінні були присутні священики, що працюють у єпархіальній курії, при єпархіальному управлінні, духовенство чортківських парафій, приїжджі отці, сестри-монахині.

Після Святої Євангелії Преосвященний владика Дмитро виголосив проповідь. У ній особливий акцент єпарх зробив на аспектах християнського мучеництва, розповідав про різні переслідування християн, про те, як разом з Ісусом вони прямували вузьким, тернистим, але благословенним і правильним шляхом. Роздуми Єпископ підкріплював прикладами з життя підпільної Церкви. Крім цього, владика закликав «наслідувати мучеництво Христа» і бути «тими, через кого Дух випромінює свої сили». Наприкінці проповіді Преосвященний Дмитро закликав вірян дарувати Богові свій час, побажав бути уважними та обережними і «завжди виходити переможцями з духовної війни».

Після Святої Літургії владику вітали духовенство та вдячні віряни: від найменших і до найстарших. Бажали владиці чимало, особливо витривалості у нелегкому єпископському служінні, а також дякували за активну просвітницьку, громадську та екуменічну діяльність. Відтак, величне «Многая літа!» звучало для іменинника гучно, невпинно і додавало присутнім великої радості від того, що єпархія має свого доброго і жертовного провідника.   

Прес-служба єпархії

ВЛАДИКА ДМИТРО ВПЕРШЕ ВІДЗНАЧИВ СВОЇ ІМЕНИНИ ЯК ЄПИСКОП https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User