День катехита, який проходив у Бучацькій єпархії в суботу, 8 жовтня, допоміг катехитам наново відкрити для себе своє покликання і почутися потрібними та зауваженими у церковній спільноті. Свята Літургія, сповідь, Святе Причастя ввели кожного катехита у таємницю Божої любові, яка є джерелом для кожного покликаного «йти за Христом».

З благословення Владики Димитрія Григорака, ЧСВВ – ординарія Бучацької єпархії, всі присутні катехити отримали грамоти на катехитичне служіння з рук отця-мітрата Івана Сеньківа. Отець Іван у проповіді сам поділився своїм духовним зростом, коли ще був дитиною. Великий приклад для нього показував рідний тато: «Батько ніколи не заставляв нас молитися, а просто молився рано і ввечері. Ми, діти, це бачили і робили так само». Потім отець додав: «І ви теж, коли будете так робити, діти, яких учите, будуть брати з вас приклад». Правдивий катехит той, який учить не тільки словом, а й прикладом.

Духовна застанова, яку приготували сестри Пресвятої Родини на тему «Я – виноградник, ви – гілки», спонукала кожного учасника свята взяти безпосередню участь та заглибитись у текст Святого Письма (Йо.: 15, 1-17), почутися гілкою на християнському винограднику, усвідомлюючи свою співвідповідальність за принесені плоди у катехитичному служінні.

Тепла та родинна атмосфера святкування спонукала ще тісніше співпрацювати у діленні досвідом, труднощами та додала відваги до нових рішучих кроків на Божу славу.

Прес-центр Бучацької єпархії УГКЦ

У БУЧАЦЬКІЙ ЄПАРХІЇ ВІДСВЯТКУВАЛИ ДЕНЬ КАТЕХИТА https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User