4 вересня 2011 року відбулося урочисте закриття Патріаршого Собору УГКЦ, який від 31 серпня проходив у м. Прудентополі в Бразилії. Блаженніший Святослав, Глава Української Греко-Католицької Церкви, очолив Божественну Літургію, на якій були 32 єпископи нашої Церкви, численні священики, богопосвячені особи та велика кількість вірних з Прудентополя й околиць.

В часі Літургії дякували Богові за 120 років вірності нашого народу у Бразилії Богові, Церкві та Народові. 120 років тому, за хлібом, прибув з Галичини до Бразилії перший український поселенець.
Божественна Літургія у Прудентополі була також подякою за 100 років прибуття з України до Бразилії перших Сестер Служебниць НДМ. Сьогодні, кількасот Сестер Служебниць провадить у Бразилії загальнодоступні школи, лікарні, старечі доми та інші релігійні та суспільні установи.
Наприкінці Літургії через прочитання Декрету Глави УГКЦ про скликання Синоду Єпископів УГКЦ відбулось офіційне відкриття Синоду. Після многолітствія Блаженніший Святослав вручив подячні грамоти всім тим, хто доклав найбільше зусиль у підготовці та проведенні Патріаршого Собору.

У проповіді Блаженніший Святослав наголосив на загальному покликанні всіх християн до святості та особливості покликання до богопосвяченого життя і заохотив молодих людей не боятися відповідати на Божий поклик.

Урочисте закриття Патріаршого Собору УГКЦ https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User