"Не можете служити Богові і мамоні" (Лк. 16, 13) 

26.03.2011 р. Б. в Єпархіальному управлінні Бучацької єпархії в м. Чорткові відбулися одноденні реколекції. У них взяли участь дівчата зі всієї єпархії. Тема звучала так: “Люби Господа Бога твого всім серцем своїм”. Доповідачами були отець Володимир Лось, отець Йосафат Вороцянка, ЧСВВ та сестра Теодосія (мироносиця).

У ході реколекцій розглядались теми, що стосувались ворожіння, магії, екстрасенсорики та сучасних сект.

Завданням реколекцій було дати зрозуміти учасникам цінність власної душі. Бог наділив людину волею, але, за прикладом Ісуса Христа, вона повинна бути покірна Небесному Отцеві, оскільки є лише творінням. Також важливим аспектом християнського життя є уникати будь-якої практики окультизму, ворожіння чи спіритизму. Після цього на душі залишається прокляття, бруд, якого дуже важко позбутися. Ще можна було дізнатись про секти та їхній згубний вплив на людей. На реколекціях застерігали, що людина, потрапляючи туди, втрачає не лише власні кошти, але й фізичну та духовну самостійність, ризикує ніколи не повернутися до нормального життя.

Крім цього дівчата мали змогу ставити запитання, переглядали фільми, зокрема про Хресну Дорогу. Разом із сестрою Юліяною вчились співати пісні та молилися молитвами св. Августина. На закінчення зробили спільне фото та написали побажання щодо наступних зустрічей.

Христина Юрчак

Реколекції для дівчат https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User