В Монастириську посвячено каплицю

14 жовтня 2016 р. Б. у свято Покрову Пресвятої Богородиці Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Правлячий Архиєрей Бучацької єпархії з архипастирським візитом відвідав мікрорайон Березівка м. Монастириська, де очолив молебень до Пресвятої Богородиці та здійснив чин освячення каплиці.

Неподалік каплиці Покрову Пресвятої Богородиці Єпарха Бучацького зустрічала святошна громада на чолі з о. Петром Савіцьким – парохом та іншими священнослужителями Монастириського деканату. Відтак розпочався молебень до Пресвятої Богородиці, а після нього відбувся чин освячення каплиці.

По освяченні каплиці Владика Дмитро звернувся до вірних із словом, в якому розповів про особливості українського народу, який не зважаючи на війну та велику економічну кризу продовжує будувати церкви та каплички. «Царство Боже нас чекає в вічності, там воно буде в повноті, але воно почалося вже тут, і саме ці каплички та наші церкви - це ті місця, де Бог перемінює людство в нових людей…», - підсумував єпископ.

На завершення проповіді Владика Дмитро висловив слова подяки отцю-пароху Петру Савіцькому та сотруднику о. Володимиру Шуляру, жертводавцям і всім тим, хто спричинився до зведення цієї каплиці, а найактивніших з них нагородив подячною грамотою.

Прес-служба Бучацької єпархії

В Монастириську посвячено каплицю https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User