Сила спільної молитви

І сонце з-за хмар всміхається, і небо плаче рясним дощем, і спів величальних церковних дзвонів – так розпочався минулий тиждень спільної молитви в с. Савелівка, відпустовому місці Бучацької єпархії. Саме туди Савелівська Богородиця знову покликала прочан.

20 вересня в маленькій сільській церковці Собору Івана Хрестителя, де знаходиться Чудотворна ікона Савелівської Божої Матері, проходила проща «За мир і спокій в Україні» Монастириського деканату. Разом з о. Степаном Попроцьким в ній брали участь отець-декан Ігор Джиджора (парох храму Зіслання Святого Духа с. Доброводи), о. Іван Савіцький (парох «фільварецького» храму Введення Пречистої Діви Марії в храм м. Монастириська та храму Св. Теодозія Печерського с. Горішня слобідка), о. Володимир Шуляр (парох храму Воздвиження Чесного Хреста м. Монастириська), о. Михайло Бойчук (парох храму Собору святого архистратига Михаїла  с. Григорів), о. Руслан Ковальчук (парох храму Собору св. Петра і Павла с. Завадівка), о. Степан Гордій (парох храму Успіння Пресвятої Богородиці, с. Горожанка), диякон Василь Кавулич (с. Велеснів).

В зв’язку з погодніми умовами, молитовна проща проходила в Божому Храмі. Разом із прочанами, отці молилися Хресну Дорогу «За мир і спокій в Україні», під-час якої мали змогу розважати над стражданнями Господа нашого Ісуса Христа, а також і над ситуацією, яка зараз є в нашій державі. 

Опісля служилася Божественна Літургія, яку очолив о. Іван Савіцький, а чудесним співом оспівував службу, як і весь відпуст, церковний хор Горішньослобідського храму св. Теодозія Печерського (керівник Олена Капеняк). Розважаючи над Євангелієм того дня «Про таланти», о. Ігор Джиджора звернув увагу вірним на те, що «…ми теж часто буваємо тими «слугами лінивими і лукавими»…». Також зазначив, що варто кожному з нас більше роздумувати над своїми думками, словами чи вчинками та над нинішньою ситуацією в державі.

Під-час служби прочани приступали до св. Сповіді і св. Причастя. Відтак спільно відспівали Молебень до Пресвятої Богородиці.

По закінченні о. Степан щиро подякував всечеснішим отцям, хористам та всім паломникам за спільну молитву, також запросив на реколекції та молитви на оздоровлення, які в суботу 26 вересня проводила сестра Лідія в відпустовому місці Савелівка.

Прес-служба відпустового місця

Сила спільної молитви https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User