Мусимо пережити Голготу

Такими словами звернувся преосвященний владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький до учасників V Всеукраїнська прощі спільнот Віднови в Святому Дусі.

Зустрічі харизматичних спільнот України вже традиційно проводиться кожного року напередодні дня Незалежності за благословення і сприяння владики Дмитра Григорака у відпустовому містечку Савелівка, що біля Монастириська. Цього року вона відбулася 22 серпня, а в прощі брали участь спільноти з Чорткова, Івано-Франківська, Бучача та Збаража.

Архієрейську Божественну Літургію очолив владика Дмитро Григорак у проповіді якого відчувалась особлива ревність і біль за Україну, коли закликав мужньо перенести хрест і голгофу задля майбутнього преображення і нового обличчя України. Переживаючи голгофу, мусимо бути особливо покірні і тверезі, реально дивлячись на стан своїх сердець, на власні гріхи, милосердя Бога і необхідність покаяння. Також це звучало у наступній конференції Олеся Маргітича із спільноти «Св. Миколая» м. Івано-Франківська. Коли станемо перед собою і Богом такими, як ми є, зі всім брудом і провинами, Ісус нас не відкине, а навпаки прийме і преобразить кожного з нас особисто, а слідом і цілу Україну. Логічним завершенням конференції Олеся стала Молитва Прослави, яку проводила спільнота «Св. Миколая». А о. Володимир Гнилиця закликав усіх вставати з колін і міняти своє життя, після чого всі зібрались на молитву, яку провела спільнота «Як Марія» з Івано-Франківська.

Учасники прощі особливу вдячність висловлюють місцевому пароху – о. Степану Попроцькому за теплий прийом, організацію і смачний обід, а особливо за борщ, який вже став традиційним блюдом на прощі у Савелівці.

За матеріалами сайту Спільноти “Св. Миколая”

Мусимо пережити Голготу https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User