Під благословенням Савелівської Богоматері

19 липня, з благословення Єпарха Бучацького владики Дмитра Григорака, відбувся відпуст у с. Савелівка, у цьому Богом вибраному містечку, де завжди чекає і сонячно зустрічає всіх прочан зі своїми молитвами і наміреннями Савелівська Божа Мати. Цього дня сюди прибули вірні з усіх куточків Монастириського деканату разом з отцем-деканом Ігорем Джиджорою (парох храму Зіслання Святого Духа с. Доброводи), о. Іваном Савіцьким (парох «фільварецького» храму Введення Пречистої Діви Марії в храм м. Монастириська та храму Св. Теодозія Печерського с. Горішня слобідка), о. Михайлом Бойчуком (парох храму Собору святого архистратига Михаїла с. Григорів), о. Петром Хометою (парох храму Св. Миколая Чудотворця с. Ковалівка), дияконом Василем Кавуличем (с. Велеснів), яких радо зустрічав о. Степан Попроцький, парох місцевого храму Собору Івана Хрестителя.

Традиційно розпочався відпуст із винесення Чудотворної ікони Матері Божої Савелівської. Відтак, під величні церковні передзвони і величальні пісні до Богородиці, прочани пішою ходою спустилися до каплички біля цілющого джерела. Саме там, з ініціативи отця-декана Ігоря та перших заступників голови Монастириської РДА Степана Кузневича та Павла Дроня, відбулося освячення автомобіля УАЗ-469, який із зібраною продуктовою гуманітарною допомогою невдовзі відправиться в зону АТО в 3-й батальйон 72 ОМБр (район Волновахи Донецької області).

Слід зазначити, що цей автомобіль відремонтовано Бучацькими майстрами-механіками на кошти, зібрані церковними громадами і особистими жертводавцями з ініціативи о. Ігора Джиджори та під керівництвом Степана Кузневича.

Після Водосвяття, освячення автомобіля і державного прапора, та окроплення всіх присутніх свяченою водою, отець-декан подякував всім, хто долучився до цієї благодійної справи, і звернувся до людей з такими словами: «Також від Церкви ми, священники, подарували цей прапор, на якому написано слова «Хто, яко Бог…», з якими виступив Архистратиг Михаїл проти диявола, проти Люцифера. Звичайно Бог переможе, але хотілося б, щоби ця зла сліпа куля» обминала і цей автомобіль, і тих людей, яких він буде перевозити. Щоби цей автомобіль був тим Ноєвим Ковчегом, який би мав можливість привезти всіх тих наших вояків, наших братів, синів, чоловіків, батьків, які знаходяться в зоні АТО, додому. Щоби ніхто з них не був поранений, а особливо не загинув».

Далі прочани з процесією відбули Страстну Хресну Дорогу, яку жертвували в наміренні за мир та спокій в Україні. Опісля служилася Божественна Літургія, під-час якої вірні мали змогу приступити до Сповіді та прийняти Святе Причастя. Відтак чудесним співом прославляли Пресвяту Богородицю, служачи Молебень до Пречистої Діви Марії, хористи із «фільварецької» церкви Введення Пречистої Діви Марії в храм (керівник Михайло Скринник), які в цей день супроводжували весь відпуст. Вкінці вірні могли приступити до чудотворного образу Матері Божої Савелівської.

Отець-парох Степан щиро подякував усім присутнім отцям та паломникам за спільну молитву, яка є дуже важливою в наш нелегкий час. А також запросив усіх на Спаса 18-19 серпня до Савелівки на Єпархіальну прощу за участі Єпарха Бучацького владики Дмитра Григорака.

Під благословенням Савелівської Богоматері https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User