alt

22 листопада у м. Хоросткові на центральній площі з ініціативи молодіжно-християнської спільноти «Еммануїл» відбулася акція «Запали свічку», присвячена пам’яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 роках.

Багатовікова історія українського народу мала не одну трагічну сторінку, вписану криваво-чорними кольорами. Сьогодні ми добре знаємо, що трагедія 32-33 років - це штучно організований, масовий сталінський геноцид, свідомо спрямований на згубу українського народу - такого ненависного диктатурі ,що коштував нації мільйони і мільйони людських життів, у тому числі  материнських й дитячих .

Пам'ять про спільну трагедію Голодомору 1932-33 рр. об'єднує нас незалежно від національності та віросповідання. Згадуючи жертв геноциду, ми повинні піднести свою молитву, засвітити свічку пам'яті і просити у Бога, щоб наша українська земля і наш народ ніколи більше у своїй історії не зазнавали подібного горя.

Немало хоростківчан, а особливо молоді зійшлося на Поминальну молитву, яку відправили та о. Петро Панасюк та о. Петро Цв’ях в УГКЦ Положення Чесної Ризи Пресвятої Богородиці, щоби віддати шану тим мільйонам  українців, які загинули мученицькою смертю від голоду. Після  того, із запаленими жовто-блакитними лампадками, організованою ходою всі відправилися на центральний майдан, де виклали їх у вигляді хреста та вшанували померлих хвилиною скорботи. Болем та жалем люди пройнялися  і від почутих пісень та віршів, які ще раз нагадали про цю злочинну розправу влади проти власного народу.

Тож нехай молитва і світло запалених свічок буде нашою даниною тим , хто навічно пішов від нас у 1932- 1933 роках.

 

Педагог-організатор

Мадай С.

День скорботи. Голодомор 1932-1933 років https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User