alt

Формаційні зустрічі для священиків Бучацької єпархії 26-27 листопада 2014 р.Б. проводив о. Юстиніан Городечний ЧБМ, із монастиря оо. Францискан м. Тернополя. Центральною темою духовних наук була «дияконія», тобто безкорисливе служіння своєму ближньому. 

«Першим дияконом є Христос. Це можна яскраво побачити у події вмивання ніг учням. Слово «благодарність» описує, що ти визнаєш дар, який ти отримав, який є благом, є добром. Бог постійно запитує тебе: чого тобі бракує? І коли нам здається, що ми все маємо і відмовляємося від його дарів, Він все одно знаходить те, чого нам не вистарчає та обдаровує тебе певним даром. Чого мені бракує? Що мені не вистарчає? Що мені потрібно для співпраці з іншими людьми? Всяка благодійснісь має своє джерело в Бозі. Він нічого не хоче взамін за дар. Але, очевидно таке: якщо є дар, то ним треба користуватись. Користати має не тільки хтось особисто, але і вся спільнота» - о. Юстиніан Городечний ЧБМ.

Також отець-лектор у другій частині наук наголосив на дияконії при парафіях. За приклад дияконії отець взяв служіння громади при монастирі оо. Францискан м. Тернополя. Ключовою частиною лекцій було висвітлення різниці відновлення Богом Церкви у XIII ст. через св. Франциска з Асижу та різниці між ним і Мартином Лютером. «Св. Франциск, будучи віруючим католиком, жодного разу не мав упереджень до інших релігій. Всі ми є діти Божі. Будьмо слугами всіх людей. Той, хто хоче міняти Церкву, має насамперед міняти себе внутрішньо, духовно вдосконалюючись, а не протиставляти себе Церкві» - о. Юстиніан.

 

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Той, хто хоче міняти Церкву, має, насамперед, міняти себе внутрішньо, духовно вдосконалюючись» - о. Юстиніан https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User