alt

Церква Перенесення мощей св. Отця Миколая в с. Велеснів Монастириського деканату цього року святкує своє 150-річчя. 23 листопада 2014 р.Б. з цієї нагоди Єпарх Бучацький Дмитро Григорак ЧСВВ разом із 11 священиками служили Архиєрейську Святу Літургію в цьому храмі. 

«Якщо я маю силу, - я пригноблюю. Саме так, напевне, думав Адам, що бути Богом – це принижувати, бути всемогутнім та робити що заманеться. Бог є настільки лагідним і терпеливим, що з’являється Іллі у легкому подуві вітру. Зло духовне настільки зламало нас, що ми не можемо виконати того, що Бог нам каже. Тоді для чого Він говорить нам це робити? Тому, що тільки з Його допомогою, ми повинні виконати Божу волю, те, що у людей неможливо - у Бога все можливо. Ми можемо творити чуда, як і християни в перші століття, але нам чогось бракує. І це «щось» - віра. А віра – це віддати себе цілком у руки Божі, нічого не залишаючи для себе. Повернувшись до сьогоднішньої Євангелії, можемо задати питання: навколо Ісуса були сотні або і тисячі людей, чому Він вислуховує кровоточиву жінку і голову синагоги? Тому, що вони ризикують всім, віддають все у руки Божі і просять Його про ласки, - і тоді Бог проявляє себе через їхню віру. Жінка через те що кровоточила, могла бути каменованою за присутність у громадському місці. Голова синагоги міг втратити все тільки через те, що прийшов послухати Ісуса. Тому віддаймо себе всеціло в руки Божі, нехай Він діє через нас», - владика Дмитро Григорак ЧСВВ.

На завершення Св. Літургії владика нагородив пароха Назарія Бедрія та мирян пам’ятною грамотою. Після цього було відслужено Чин панахиди за жертви голодомору та загиблими в АТО.

На знак подяки парохіяни привітали святковим концертом присутніх у храмі гостей. У ньому діти славили Бога за ювілей церкви та дякували владиці за пастирські відвідини.  Окрасою концерту став виступ дуету бандуристок «Анна-Марія».

2014 рік для села є знаменним, тому що аж 3 ювілеї святкуються у цей рік: 560 років селу, 150 років церкві та 45 років музею Володимира Гнатюка, який теж функціонує у с. Велеснів.

 

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

 

Якщо я маю силу, - я пригноблюю. Саме так, напевне, думав Адам, що бути Богом – це принижувати, - владика Дми https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User