alt

Освячення храму Святого Архистратига Михаїла в с. Шульганівка Улашківського деканату відбулося 21 листопада 2014 р.Б.  В урочистій Святій Літургії взяли участь духовенство Бучацької єпархії УГКЦ, а також велика кількість вірних та гостей. 

«Парох храму о. Роман Гончарик, як дбайливий духовний провідник, зумів згуртувати греко-католицьку  громаду для нелегкої та жертвенної праці»,- зазначив отець-декан Дмитро Подоба. «Саме під мудрим керівництвом о. Романа, відколи йому була поручена ця парафія, відбулося дуже багато робіт з відновлення храму. Краса храму увібрала в себе любов і працьовитість жителів цього села. Чистота, охайність, велика кількість живих квітів у храмі, українська вишивка є плодом справді живої і практичної віри цих парафіян», - ділилися враженнями гості, які прибули на храмове свято. «Сьогодні, на це освячення ми одягнули нашу церкву в синьо-жовту стрічку і китиці калини, бо Україна сьогодні терпить і наша Церква з нею терпить. Ми у цьому храмі щоденно заносимо свої молитви за Україну», - зі сльозами на очах, зізналася старенька бабуся.  «Бо Церква - наша Мати, яка веде нас до спасіння і ми маємо теж  за неї дбати», - зауважив і сам парох у подячному слові парафіянам і всім жертводавцям за лепту у справі відновлення храму Божого.

Пастирське слово виголосив о. В. Заболотний, - генеральний вікарій Бучацької єпархії.  На основі свята Архистратига Михаїла і всіх безплотних сил проповідник розважив з вірними про людську гідність та про гордість. Отець повчав: «Ніколи не висловлюйтеся у своїй мові: «Я горджуся, що я, наприклад, українець», а краще кажіть: «Я дякую Богові, що я українець». Тоді наголос ми ставимо на Бога, розуміючи від кого отримали цей дар, бо гордість завжди від диявола».

Священик заохотив дітей у свято Святого Миколая поділитися солодощами з воїнами в АТО, які сьогодні мерзнуть і потребують нашої маленької уваги. Такий жест не тільки принесе користь, а й виховуватиме молоде покоління у пошані і любові до Бога, ближнього і України. «У кожній Церкві має стояти скринька, куди дитина вкине свою маленьку частку любові до українського захисника. Нехай і йому буде солодко від того, що про нього не забули». Наприкінці церковне братство і сестринство та жертводавці отримали подячні грамоти  і благословення від Правлячого Архиєрея Бучацької єпархії владики Дмитра Григорака ЧСВВ. Також відбулося освячення води. А ще  в цьому селі є гарна традиція:  у храмове свято помолитися поминальну панахиду за покійних священиків, які були колись парохами даної парафії. Цьогоріч до молитви за священиків були додані молитви за всіх, хто загинув за волю України.

 

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

 

«Бо Церква - наша Мати, яка веде нас до спасіння і ми маємо теж за неї дбати», - о. Р. Гончарик на освяченн https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User