alt

В неділю, 12 жовтня, напередодні величного свята Покрови Пресвятої Богородиці, з нагоди Марійських днів молитви за Україну в сопричасті з Римським Апостольським Престолом, громада УГКЦ смт. Скали-Подільської зійшлась до храму, щоб отримати духовну насолоду від Божественної Літургії та прекрасного дійства - посвяти у лави Марійської та Вівтарної дружин дітей від восьми до сімнадцяти років.

Цього недільного дня дев'ятнадцять дитячих сердець присягнули Пречистій Діві Марії. Такі дійства час від часу проводяться на парафії Успення Пресвятої Богородиці, щоб вимолити у Божої Матері опіки над діточками та водночас заохотити їх до творення "живої парафії". На сьогоднішній день Марійська спільнота нараховує тридцять дев'ять активних її учасників, серед яких дев'ятнадцять хлопчиків і двадцять дівчаток, як на парафію, що тільки розвивається, це досить багато.

Дитяча спільнота, перед фігуркою Богородиці, присягнула на вірність дітей Марії, підтвердила довіру Господеві, читаючи Символ Віри, а згодом, з рук отця Василя Германюка, адміністратора парафії, дівчатка урочисто одягнули блакитні Марійські накидки, а хлопчики - дальматики. Всі приступили до служіння: частина дітей тримала фани, деякі особи поралися біля свічок, хтось пішов прислуговувати біля священика...

Чудовому духовному настрою сприяла неймовірно тепла жовтнева погода і святково вбраний храм, про який подбали батьки діточок. Напевно Богородиця раділа разом з усіма присутніми на урочистості, адже найчистіші дитячі серця стали під опіку Непорочного Серця Марії.
 
Додаткові фото за посиланням: https://picasaweb.google.com/103474419907152822872/201416
 
Германюк Марія
 
 
Дитячі серця для Діви Марії https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User