alt

5 жовтня 2014 р.Б. у с. Верхівці Гримайлівського деканату відбулося освячення новозбудованого храму Різдва Пресвятої Богородиці, а також поставлення трьох кандидатів на дияконів: Віталія Вальчишина, Михайла Деревенчука та Віктора Пастернака.

"Святе Письмо говорить до всіх і завжди є актуальним. Сьогоднішнє читання Євангелія розповідає про жінку-ханаанянку". Владика Дмитро у проповіді наголосив на тому, що дане читання є своєрідним протиріччям і ми не можемо зрозуміти, чому Бог так чинить. "З однієї сторони - Бог є любов, з іншої - Христос начебто принижує жінку і весь її народ словами про щенят. Ханааняни були більш розвинутими, ніж ізраїльтяни у плані мілітарному та культурному, але вони поклонялись ідолам, через те завжди існував конфлікт між ними. Часами ми молимося до Бога і нам здається, що Він ніяк не реагує на нашу молитву, але Господь завжди чує і завжди діє. Перед тим як вислухати наше прохання, Він усуває наші вади та зміцнює нашу віру. Подібно у цьому Євангельському уривку Господь своїми словами усунув протиріччя між культом Істинного Бога та поганськими віруваннями жінки-ханаанянки. Ісус через любов матері до своєї дитини приводить її до правдивого розуміння Бога і йде назустріч жінки та оздоровляє її дитину. Часто Христос і нас хоче зцілити в подібний спосіб, - що більша наша зарозумілість, то більше нас болять Божі напімнення. Тому Господь у даному уривку Євангелія вчить  нас любити своїх дітей справжньою батьківською любов'ю та віддатись всеціло у руки Бога (повна довіра до Нього)", - владика Дмитро ЧСВВ.

Будівництво даного храму відбувалося впродовж 9-ох років. Маленька громада змогла звести дійсно прекрасну святиню. На завершення владика Дмитро вручив грамоти фундаторам і жертводавцям та молився за всіх людей, які чи то матеріально, чи то молитвою причинились до будівництва храму. Отець-парох Михайло Мацьків долучився до подяк владики та висловив свою щиру вдячність всім присутнім за спільну молитву, зокрема Правлячому єпископу та 9 священикам, які брали участь у Божественній Літургії.

 

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

 

"Церква - кузня нашого духа", - владика Дмитро Григорак, ЧСВВ https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User