alt

Вже вкотре Чортківщина прощається з загиблими в зоні АТО. На цей раз Денис Громовий із с.Росохача.  27-річний чоловік був смертельно поранений під час жорстоких боїв за Іловайськ. Залишивши 2-ох річного і 6-ти річного синів та молоду дружину, родину, герой України віддав своє життя за рідну землю. За попередніми даними, Денис був старшим оператором гранатометника, бійцем 3-го батальйону 51-ї механізованої бригади. На Сході Денис був близько чотирьох місяців. Поїхав у зону АТО добровольцем.

Перед храмом Верховних Апостолів Петра і Павла, у молитовній скорботі, зібралася велика кількість людей 5 вересня 2014р.Б . Заупокійну панахиду очолив єпарх Бучацький, владика Дмитро(Григорак), ЧСВВ  у співслужінні духовенства Бучацької єпархії та священиків УАПЦ.

У своїй промові владика Дмитро поспівчував рідним покійного:

"В особі героя Дениса ми вшановуємо пам'ять всіх, хто загинув за нашу свободу. Скорбимо зі всіма батьками, рідними і близькими тих, хто загинув, захищаючи нашу Батьківщину.

Так як Христос переміг  смерть, так і наші воїни перемагають, бо спиняють ворога. Немає слів, щоб потішити родину. Але, я хочу подякувати батькам героя, нашого Дениса,  а в їх особі батькам всіх наших героїв і тих, які є в зоні АТО, за те, що  благословили на цей шлях, не ховали від повістки. Без їхньої жертви не буде перемоги".

«Хто зло не спиняє, той зло поширює. Подвиг героїв та їхніх  батьків,  які благословили  своїх дітей і за них моляться, є зараз  найбільшою цінністю нашої  нації», - підкреслив владика.

Прес-служба Бучацької єпархії  УГКЦ

{youtube}qq1bn6f9Hf0{/youtube}

«Так як Христос переміг смерть, так і наші воїни перемагають, бо спиняють ворога», - єпарх Бучацький Дмитро( https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User