alt

15-17 серпня  2014 р.Б. при Прокатедральному Соборі Благовіщення Пресвятої Богородиці у м. Бучачі відбулися "Канікули з Богом".

Пізнати живого Бога дітям допомагали аніматори Бучацької єпархії: Світлана Дутчак, Таня Заплацінська, Настя Волощук та семінарист Михайло Крамар під опікою отця Володимира Гнилиці. Отець  тепло зустрів аніматорів, забезпечив для них проживання та харчування.

Такі навчання дітей при церкві відбувалося вперше, та незважаючи на це, мало величезний успіх! Більше сорока дітей віком від 5 до 13 років взяли у ньому участь. Щодня проводилися конференції на тему «Гріх і Таїнство Сповіді», які потім детально обговорювались у групках. Крім того, діти мали змогу навчитись виготовляти найрізноманітніші вироби з паперу, так звані «орігамі». Любителі спорту займалися улюбленою справою на стадіоні, що знаходився навпроти церкви. Ще одним цікавим заняттям було ліплення з тіста подарунків Господеві, які згодом запекли та розмалювали самі ж учасники.

Не забуваючи про важку ситуацію в Україні, діти зробили серію малюнків українським військовим. На недільній Святій Літургії, під час молитви "Отче наш", всі учасники "Веселих канікул з Богом" взялися за руки, як вже зріла християнська спільнота. Сподіваємось, що Господь назавжди поселився у чистих маленьких серцях.

Настя Волощук

"Канікули з Богом"в м.Бучачі https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User