В с. Савелівка 18-19 серпня 2014р.Б. відбулася проща, присвячена 25-літтю виходу УГКЦ з підпілля та молитві за Україну. Урочисті святкування розпочалися виставленням чудотворного образу Савелівської Матері Божої та мощей  св.Івана Хрестителя, опісля  всі взяли участь у Хресній Дорозі.

Архиєрейську Святу Літургію, у співслужінні отців Бучацької єпархії, очолив владика Дмитро (Григорак),єпарх Бучацький. Під час проповіді владика  кілька раз наголосив, що Савелівка-святе місце. »Сюди нас покликав не хтось інший, і не прийшли ми сюди просто з цікавості. Нас зібрав тут разом Господь».

Також владика Дмитро благословив, щоб кожна третя неділя місяця була єпархіальною прощею до Савелівки і молитвою за Україну.

Цьогорічна проща приблизно налічувала 4 тисячі вірних Також на спільному молінні за Україну були присутні представники районної і місцевої влади, а також народний депутат Верховної Ради  України Михайло Апостол.

Опісля був похід зі свічками до джерела, Молебень до Богородиці, освячення води та мирування мощами св..Івана Хрестителя.

В ніч з 18 на 19 серпня в с.Савелівка відбувалися нічні чування та релігійний концерт.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

Єпархіальна проща Бучацької єпархії УГКЦ до Савелівської Богородиці https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User