29 липня у с. Пробіжна, Чортківського району, що на Тернопільщині, з благословення і турботи пароха, отця-декана Зeновія Пасічника, відбулися одноденні «Веселі канікули з Богом» під координацією Молодіжної Комісії  Бучацької єпархії УГКЦ.

 Організували програму дня для дітей та молоді християнські аніматори зі Скали-Подільської: Іванна Притка, Марія Бойко, Ольга Фігуш, Марія Германюк, під керівництвом отця Василя Германюка. Час дозвілля був ведений темою: «Творимо живу парафію разом».

День розпочався Святою Літургією, на якій учасники і аніматори мали змогу посповідатися і прийняти Євхаристію. Згодом, отець Василь у своєму слові подав, так званий, ключ на час духовного відпочинку, який основувався на цитаті  з Біблії про те, як потрібно   долучатися до творення «живої парафії».

Опісля розпочалась насичена розважальна програма, яка містила різноманіття ігор, вивчення релігійних пісень, роздуми у праці групок, вивчення  бансів, перегляд повчальних короткометражних мультфільмів, квест, футбол.

Не обійшлось і без смачних перекусок,  особливо дітям був до вподоби солодкий кавун. Учасники табору отримали вервички, які помолитися  з розважаннями до Діви Марії. На завершення дня отець Василій, закінчуючи програму одноденних канікул, підвів змістовні підсумки, які ґрунтувались на цитатах зі Святого Письма і заохоченню стати апостолами на свої парафії.

На  кінець відбулись два флеш-моби: діти створили собою велике серце любові Господньої та склали пазл-лозунг табору із фразою про творення «живої парафії» разом, який підкреслив розуміння загальної теми і мети даної зустрічі. Все було дуже організовано і захоплююче. Дітям час проведений з Богом дуже сподобався, особливо молитва з розважаннями і банси. Кожен присутній міг весело і цікаво провести час: потанцювати, помолитися, пограти квест, насолодитися трапезою і звичайно, відчути опіку свого пароха, який подбав за своїх найменших, запрошуючи аніматорів. Час пройшов досить швидко, але з надзвичайною духовною користю і новими враженнями, які на довго залишаться у серцях дітей, молоді та гостей парафії.

Учасниця «Веселих канікул з Богом» – Тетяна Окунєва

БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ https://picasaweb.google.com/103474419907152822872/WNdzYK?authuser=0&feat=directlink

ФРАГМЕНТ ВІДЕО ТУТ http://youtu.be/-GnFGlvyR9Y

http://skalaugcc.at.ua/news/2014-07-30-569

Аніматори із Скали-Подільської організували цікаву програму для дітей с.Пробіжна https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User