З благословення владики Дмитра Григорака,ЧСВВ, єпарха Бучацького на території єпархії  було проведено збірку на потреби війська в Україні.

На зібрані кошти було придбано бронежелети для військової служби. За допомогою громадського об’єднання «Громадський Майдан» священики єпархії: зокрема, генеральний вікарій о.В. Заболотний та о.В.Білінчук ці бронежелити, молитовники, вервиці а також гуманітарну допомогу (продукти) роздали безпосередньо в руки військовим, які зараз перебувають в зоні АТО. Частина допомоги потрапила в руки військових батальйону територіальної оборони в м.Тернополі, які також відправляються в зону АТО.

О.В.Заболотний , який побував   на сході, від імені єпарха Бучацького владики Дмитра (Григорака), щиро дякує всім жертводавцям і пригадує: «На жаль, це тривала подія і тому прошу пам’ятати в молитві а також в неодноразовій такій допомозі для наших дітей, які собою захищають наш мир і нашу Україну».

Щира вдячність вірним Бучацької єпархії за допомогу військовим в зоні АТО на сході України https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User