20 дітей-першопричасників цьогоріч приступили до Святих Таїнств Сповіді і Євхаристії в с.Ягільниця Улашківського деканату.

Парох о.Олег Ольховецький сам готував дітей,  а на катехитичних зустрічах також були присутні і батьки.

Наявніть катехитичного класу на парафії значно облегшує працю з дітьми. Хоча заняття для дітей проводилися не тільки в класі, а й у церкві. Коли була відповідна тема, о.Олег заводив дітей до храму, показував, з яких частин складається церква, пояснював значення кожної ікони. Діти зблизька бачили   кивот  і  дізналися, хто живе у ньому. Уважно слухали пояснення отцем основних частин Святої Літургії. Важливо дітям це почути з уст пароха, який для них також робив цікавими перерви між заняттями. Діти вивчали нові катехитичні пісні і ігри.

На останній тиждень, на запрошення пароха, прибули монахині Згромадження Пресвятої Родини  з м.Чорткова, які старалися з дітьми підсумувати пройдений матеріал.

Вкінці на екзамен прибула голова катехитичної комісії  Бучацької єпархії с.Єремія Кузик ЗСПР, яка хотіла зі свого боку оцінити приготування дітей до важливої в їхньому житті події.

«Екзамен - це свято і важливо, щоб ми всі розуміли, що в житті ще не раз будемо складати іспит, коли постане вибір між добром і злом»,-звернулася до дітей і батьків с.Єремія.

Сам екзамен проходив творчо і невимушено. Діти тягнули білети, які були наче промінчиками від Ісуса. Потрібно було дати правильну відповідь, щоб назавжди залишитися Його промінцем. Хоч були дитячі хвилювання, але такий підсумок ще більше звертає увагу і батьків, і катехитів на їхню велику місію у катехитичному служінні на теперішній час.

«Хочу, щоб ми всі зрозуміли, яка велика відповідальність лежить на нас за християнське виховання дітей. Як ми їм дамо можливість пізнати Бога, так вони через пізнання і полюблять Його. А коли будуть любити, то і заповіді буде їм легко зберігати»,-зауважила с. Єремія Кузик ЗСПР.

Також с.Єремія виявила бажання, для кращої співпраці з катехитами і парохами, бути присутньою на таких екзаменах  і на інших парафіях Бучацької єпархії.

Свято в неділю справді було на славу Божу, бо віддавна є традиція на парафії, що всі з родини,  а також і хресні батьки, сповідаються і причащаються. А це добрий приклад для дітей, більше ніж цінні подарунки.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

Добрий приклад для дітей у с.Ягільниця більше, ніж цінні подарунки https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User