В п’ятницю, 27 червня 2014 р. Б. після короткотривалої хвороби,на 54 році життя,  відійшов у вічність о. Йосип Мороз, парох с. Жизномир, Бучацького р-ну, Золотопотіцького деканату.

Парафіяни храму Христа Царя  с. Жизномира прощаються з своїм духовним провідником, який був з ними майже все своє священиче служіння. Заупокійні Богослужіння розпочалися в п’ятницю вечером, а в суботу Владика Дмитро Григорак в співслужінні з Митрополитом Івано-Франківським Володимиром Війтишиним і з великою кількістю священиків відправили ієрейський парастас. Похорон відбудеться в неділю, 29 червня 2014р.Б. о 14.30 год.

НЕКРОЛОГ

Народився о. Йосип 22 липня 1960 р. Б. в с. Новосілка, Бучацького р-ну. Закінчив Яблунівську середню школу, а по закінченні навчався в Теребовлянському культурно-освітньому училищі. Своє духовне покликання відчув  в юнацькі роки. Священичу формацію розпочинав ще в часи підпілля УГКЦ разом з митрополитом Івано-Франківським Володимиром Війтишиним, владикою Тарасом Сеньківим, покійним Владикою Миколою Сімкайлом та іншими, під проводом ісповідника віри єпископа Павла Василика. Здобував освіту в таких визначних постатей як: митр. Володимир Стернюк, владика Софрон Дмитерко ЧСВВ, владика Яків Тимчук та інших.

 Після легалізації  УГКЦ закінчив Івано-Франківський  Теологічно-Катехитичний Духовний Інститут. Дияконські свячення з рук Владики Павла Василика отримав в 1982 р. Б., а священичі – в 1989 р. Б.

В цьому році о. Йосип святкував своє 25 річницю  священства.

В смутку залишаються дружина Люба, діти: Марія, Ольга, Надія, Павло, з своїми сім’ями і внуки.

Прощаються з тілом покійного священослужителя парафіяни, духовенство, друзі та знайомі,  молячись за упокій його душі.

Упокоївся в Бозі о.Йосип Мороз https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User