Молитовна проща в Меджугор'є об'єднала духовно 50 монахинь з різних Монастирів і Згромаджень УГКЦ з цілої України. Сестри розпочали прощу молитвою за Україну і там, де багато людей з цілого світу відвідують місце об'явлень Богородиці, також молилися за Україну.

У Меджугор'ї багатьох учасниць прощі вразила гостинність подружжя Ненці і Патріка. Ці люди відкрили не тільки двері свого дому для духовних осіб, а й двері свого серця.

"Це ваш дім, дорогі сестрички. Ви приїхали до своєї мами, Богородиці, а  я хочу Вам тільки послужити. Ви приїхали до свого дому, тож будьте, як вдома" -звернулася п.Ненсі в перший день приїзду  і своєю любов'ю до ближнього  дала відчути велику материнську любов  Божої Матері до кожної людини.

Справді, щоденна усмішка, турбота  і допомога стали великим прикладом до наслідування. Крім того, п.Ненсі  після кожного сніданку чи вечері розповідала сестрам про свої стосунки з Богом, ділилася  духовним  досвідом  і  разом з волонтерами, в тому числі і з України, жертвувала свою працю для гостей.

Кожного дня сестри брали участь у Святій Літургії східного обряду, яку служив о.Петро із Закарпаття, а також у вечірній програмі, яка є  на площі перед церквою св.Якова (вервиця, адорація перед Святими Тайнами, молитва тиші).

Незабутнє враження  від пройденої разом Хресної Дороги на гору Крижавец (висота 2,5 км), яку монахині жертвували за Україну, лишиться на ціле життя. На самому вершечку гори всі заспівали гімн України, саме у підніжжя хреста, в якому вмонтована частинка справжнього хреста, якого ніс Ісус Христос на г.Голгофу.

Також разом з групою ходили на гору Подбрдо (гору Вервиці), місце появи Богородиці. У супроводі п.Тереси Гажіової, яка робила перед кожним таїнством  вервиці духовні застанови, хода була легкою.

Відвідували спільноту Ченаколо. Це спільнота, яку заснувавла с.Ельвіра і яка є місцем оздоровлення людей від різних залежностей завдяки праці і молитві, без жодних медикаментів. Члени спільноти, при зустрічі з сестрами, давали свідчення і щедро обдарували українських монахинь подарунками зі своєї церковної крамниці. Натомість черниці пообіцяли молитися за спільноту.

Меджугор'є - місце молитви і глибокого дитинного довір'я до Божої Матері для людей з цілого світу.Там часто можна було зустріти людей  різних національностей, які давали добрий приклад віри в Бога, а також запевняли в молитві за Україну в цей нелегкий для неї час.

ДОДАТОК:

Про Меджугор'є, подружжя Ненcі і Патріка, спільноту Чeнаколо, свідчення її членів можна більше дізнатися за такими посиланнями:

http://www.gospa.com.ua/

http://www.gospa.com.ua/item/33-svidchennia-patrika-odne-poslannia-z-medzhuhor-ia-zminylo-moie-zhyttia#.U6vpFfl_vfI

http://www.cenacolo.org.ua/index.php/2013-08-27-20-24-50

http://gospa.com.ua/podii-mistsia-liudy/mistsia/spilnota-chenakolo

"Ви приїхали до своєї мами, Богородиці, а я хочу вам тільки послужити",- п.Ненсі до українських монахинь в Ме https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User